RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Навіть ведмеді не заснули: з'явилися нові дані про аномальну зиму в Україні

Через аномально теплий початок зими в Україні в центрі реабілітації бурих ведмедів Національного природного парку "Синевир" (Закарпатська область) заснули тільки три ведмеді.

Про це повідомили на сторінці НПП "Синевир" в соцмережі Facebook.

"Причиною ведмежого безсоння стала ще недостатньо низька температура повітря. Справжня зима в регіоні протрималася тільки тиждень на початку грудня. За цей час встигли впасти в стан анабіозу - зимовий сон - три ведмеді: Беня, Дюрі і Потапич. Решта - чекають морозів", - сказано в повідомленні.

Співробітники реабілітаційного центру відзначили, що тутешні тварини все своє життя прожили в неволі, тому зимовий сон для них явище невідоме. Повернення природних інстинктів і реабілітація психологічного і фізичного стану ведмедів - одне з основних завдань центру, в якому зараз живуть 32 ведмеді.

"Минулої зими в центрі реабілітації заснула велика частина ведмедів. Це хороший показник реабілітації тварин. Тривалість ведмежого сну щорічно залежить від температурних коливань взимку. У холодні зими ведмеді спали до весни, а внаслідок потепління взимку часто прокидалися і виходили з барлогів на деякий час", - розповіли про життя своїх підопічних в реабілітаційному центрі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Львові жителі помітили квітучі дерева в середині грудня.