RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні запустили новий сервіс по оплаті держпослуг: як це працює

Кабінет міністрів запустив сервіс check.gov.ua, який дозволяє здійснювати оплату адміністративних послуг без необхідності надавати паперові квитанції.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в Facebook.

"Цей сервіс заощадить українцям купу часу. За допомогою цього сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не вимагати їх на папері з мокрою печаткою", - зазначив він.

Сервіс працює наступним чином: ви надаєте код квитанції замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги. А ревізор платежу, в свою чергу, перевіряє його за цим кодом на сайті check.gov.ua.

"До речі, часто в місцях надання послуг знаходяться каси банків з величезними комісіями. Цей сервіс дозволить тепер платити через смартфон, а не через ці каси. Таким чином, ви будете економити не тільки час, але і гроші", - уточнив міністр.

За його словами, поки до сервісу підключено два банки - ПриватБанк і monobank. Інші банки підключаться найближчим часом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Укравтодор анонсував створення онлайн-сервісу для відстеження стану доріг та їх ремонту.