RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Мертві" вулиці і сірість: з'явилися сумні передноворічні фото з окупованого Донбасу

У той час, як по всій України вже встановили новорічні ялинки, засвітили на них вогники та влаштували різдвяні ярмарки, окупований Донбас у передноворічні дні вражає сірістю й непривітністю.

Фото міста Горлівка на Донеччині опублікували в спільноті Nova Gorlivka у Facebook.

На світлинах - найбільш жваві районі міста: біля місцевого Палацу культури, школи, будинки по обидва боки центральної дороги. Усі це пейзажі вражають занепадом і спустошеністю. На вулицях немає людей і автомобілів. Ліхтарі не прикрашені новорічною ілюмінацією. Ніде не видно навіть новорічної ялинки.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Зазвичай, містяни у передчутті різдвяних свят люблять прикрашати вікна своїх квартир гірляндами. Але на фото з Горлівки не побачити й цього. У школярів уже розпочалися канікули, але вулицями й на дитячих майданчиках діти не гуляють. Гнітюче враження ще більше посилюють похмура погода йвідсутність снігу.

У коментарях до допису Горлівку вже назвали новітнім Чорнобилем.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, у мережі показали свіже фото з Донбасу, де через аномальне тепло розпустилися дерева. Фото зроблено в понеділок, 23 грудня, на ньому по-весняному розпустилося одне їх дерев. Але якщо придивитися до знімка більш уважніше, то можна помітити зруйновану будівлю на тлі.