RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Призначено голову відділу ДБР із розслідування вбивств на Майдані: що про нього відомо

Розслідувати резонансну справу про розстріл українців під час Революції Гідності взимку 2014 року буде новий голова відповідного підрозділу ДБР Олександр Буряк.

Про нове призначення повідомили на офіційному сайті ДБР.

До цього чоловік був заступником Директора Державного бюро розслідувань та відповідав за роботу оперативних підрозділів та займався їх укомплектуванням. Олександр Буряк також пройшов навчання у структурних підрозділах Європейського суду з прав людини з питань забезпечення прав і свобод громадян під час проведення досудового розслідування та вивчав європейську практику з розслідування злочинів, пов’язаних з порушенням прав людини.

Олександр Буряк народився 29 квітня 1976 року в місті Мукачевe Закарпатської області.Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого в м. Харкові за спеціальністю «Правознавство». У правоохоронних органах з 1998 року. Працював на посадах слідчого, старшого слідчого, слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Київської області, заступника начальника слідчого відділу прокуратури міста Києва, старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України.

З 2015 по 2017 роки працював заступником прокурора м. Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури столичної прокуратури.

"Апостроф" уже повідомляв про те, що адвокат екс-президента Віктора Януковича і його охоронця Олександр Бабіков зайняв місце заступника директора ДБР, на посаді він буде займатися розслідуванням проваджень про розстріли Небесної сотні.