RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Спалах пташиного грипу в Польщі: влада ухвалила кардинальне рішення

Внаслідок спалаху пташиного грипу влада західної Польщі наказала забити на фермі мінімум 65 тисяч курей, уражених хворобою.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на агентство AP.

Грип вже поширився зі сходу країни. Регіональний ветеринар Анджей Зарнецькій заявив, що 3 січня в місті Познань зібралася кризова група, щоб прийняти рішення про заходи стримування. А поки лабораторні експерти працюють над виявленням вірусу на птахофабриці.

Кшиштоф Боровчик, який управляє фермою вже 23 роки, заявив, що наказ вбити птахів і знищити їх тушки був для нього важким ударом. Ферма в селі Топола Оседле знаходиться приблизно в 250 кілометрах від кордону з Німеччиною.

Нагадаємо, влада Польщі заявила, що вірус пташиного грипу H5N8 недавно вбив щонайменше 40 тисяч індичок і гусей на птахофабриках недалеко від кордонів Польщі з Україною та Білоруссю.

Експерти підозрюють, що поширювати хвороби можуть дикі птахи, і нагадують людям, що пташиний грип не шкідливий для людини.

Як повідомляв "Апостроф", Головне управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в Херсонській області розпочало розслідування загибелі близько 5 тисяч диких птахів в Каланчацькому районі Херсонської області (півострів Карадай).