RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Морози навесні і холод влітку: синоптик ошелешив прогнозом на 2020 рік

В Україні весна буде холодною, крім останнього місяця, а також буде прохолодно влітку.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Сегодня".

"Весна в рік Місяця спочатку дуже холодна, до середини березня будуть тримаються сильні морози. У квітні холодно і сиро, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло. Травень - спекотний і посушливий, в середині понад два тижні без опадів. Але цю засуху компенсують два літніх місяці, які очікуються прохолодними через часті дощі, але не холодними, адже сонце стоїть високо і гріє добре. У серпні картина зміниться - він буде посушливий, спекотний, в середині місяця знову два тижні без дощів", - розповів синоптик Леонід Горбань.

Він зазначив, що осінь буде холодною і сирою. Зокрема, вже вересень, на відміну від попередніх років, виявиться по-справжньому осіннім, дощовим. В кінці жовтня можливі заморозки, а в другій половині листопада - морози.

Однак на початку жовтня після невеликих дощів прогнозують 10 днів не спекотних, але сухих і з приємною погодою. Грудень - холодний, з дощами і снігом, але морози невеликі.

У підсумку в 2020 році українцям слід очікувати холодну і сніжну зиму, пізню весну, "літній" травень і прохолодне, дощове літо. Серпень "відпрацює" попередні місяці своєю спекою, а осінь порадує "бабиним літом" на початку жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", синоптик Наталія Діденко уточнила прогноз погоди на Святвечір і на Різдво - в ці дні в Україні буде без опадів.