RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

На Донбасі затримали бойовика, причетного до катастрофи MH17: опубліковані фото

У четвер, 9 січня, в зоні проведення ООС на Донбасі був затриманий громадянин України 1994 року народження, який підозрюється у співпраці з бойовиками і міг бути причетний до катастрофи літака MH-17.

Про це повідомляється на сторінці ООС в Facebook.

Так, виявлено, що, перебуваючи в складі одного з угрупувань бойовиків, затриманий охороняв місце катастрофи збитого літака.

Також за грошову винагороду в 500-1500 рублів він передавав бойовикам фрагменти збитого борту і особисті речі загиблих в ході катастрофи пасажирів. Він зізнався, що бачив на місці трагедії військових збройних сил Росії, які контролювали дії бойовиків.

Крім цього, він виконував завдання на незаконних постах бойовиків в місті Шахтарську та був свідком катувань і знущань над людьми.

Як доказ його провини у правоохоронців є фото, де затриманий у військовій формі стоїть на тлі уламків літака.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

У ЄРДР були внесені відомості про правопорушення за ч.2 ст.260 КК України "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності", йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Генеральній прокуратурі прийняли скандальне рішення по справі про розслідування катастрофи літака рейсу МН17 на Донбасі в 2014 році, звільнивши прокурорів від України, які входили в міжнародну слідчу групу.