RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Києві завелася парочка шахраїв, які придумали слізну історію: фото злочинців

У Києві двоє шахраїв придумали аферу, за допомогою якої заробили в одному з житлових комплексів близько 10 тисяч гривень за день.

Про це розповіли на сторінці "Київ оперативний" в Facebook.

Так, згідно зі схемою шахраїв, жінка повинна була попросити консьєржа в будівлі зателефонувати їй, якщо прийде людина з її документами, які вона нібито загубила. Вона пообіцяла видати винагороду людині, який принесе її документи.

"Прийшла з вулиці жінка і розповіла консьєржу слізну історію, мовляв набрали кредитів, чоловік-моряк йде в рейс, кредити оформлені на чоловіка, потрібно вносити чергову плату, вона нібито взяла документи чоловіка і відправилася гасити кредити, але загубила документи. Попросила, що якщо хтось з'явиться з пропажею, то вона готова виплатити винагороду $500, а то чоловік приб'є за втрату документів. Жінка залишила контактний телефон і пройшлася по всіх секціях ЖК", - написав автор.

Потім чоловік з документами дійсно приходив, при цьому стверджував, що поспішає і винагорода йому необхідна терміново. Консьєржі йшли назустріч і позичали малознайомій жінці. Після цього вона просто пропадала.

"З'явився чоловік, який нібито знайшов документи. Конс'єржка кинулася телефонувати за номером, але жінка сказала, що не вдома, але бере таксі і скоро примчиться. Чоловік каже, що часу у нього немає - він працює кур'єром і документи жінка зможе забрати потім на пошті. "Власниця документів" зі сльозами благає консьєржа розплатитися з чоловіком. Конс'єржка пішла на зустріч і виплатила винагороду (не $ 500, а скільки у неї було) в обмін на папку з документами ... з такою легендою чоловік пройшовся по всіх секціях, сума улову склала близько 10 тисяч грн", - зазначили на сторінці.

За словами автора публікації, жінка-шахрайка була віком близько 40 років, в шапці зі світлим бубоном, темному кожушку і джинсах, також носила окуляри, а пострижена була під каре. Її спільник був того ж віку, в темно-синій куртці, темній шапці і брюках, спортивних кросівках зі світлою підошвою. Переміщалися вони на синій Skoda Fabia універсал.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні активізувалися шахраї, які виманюють з карток українців гроші через SMS-повідомлення про несподіваний "виграш".