RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні провели випробування оновленого бойового літака: фото

В кінці 2019 року відбувся перший успішний випробувальний політ українського нового модернізованого літака МіГ-29МУ2.

Про це повідомляє видання АрміяInform.

Зараз тривають льотно-конструкторські випробування дослідно зразка модернізованого літака. В кінці минулого року зразок МіГ-29МУ2 був помічений поза ангара.

Модернізація літака МіГ-29, яка була проведена на Львівському авіаційно-ремонтному заводі, була розроблена за допомогою підприємств українського оборонно-промислового комплексу. В результаті цієї модернізації була вдосконалена можливість повітряного судна з нанесення високоточних ударів по наземних цілях.

Відзначають, що на МіГ-29МУ2 можлива установка ракетно-бомбового озброєння з телевізійними головками наведення типу Х-29Т і КАБ-500КР. У той же час на літаку встановлені системи VOR, ILS, DME - бортова апаратура, яка дозволить в автоматичному режимі здійснювати контроль за посадкою літака і виконувати польоти на міжнародних трасах.

Після того як МіГ-29МУ2 здійснив перший політ триває ряд заходів по закінченню яких будуть проходити державні випробування модернізованого літака.

Нагадаємо, вперше за весь час незалежності країни, бригада української транспортної авіації побудувала бойовий порядок відразу з чотирьох літаків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Львові успішно провели ремонт і льотні випробування навчально-бойового літака МіГ-29УБ.