RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Окупанти в Криму продали захоплений маєток Ахметова: фото і відео

16 грудня в окупованому Росією Криму викупили комплекс "Дача Якова Жуковського" Новий Кучук-Кой "під Ялтою -" націоналізований "особняк українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

Купило будинок ТОВ "ЕТЦ в Парковому", який належить "Газпрому". Аукціон з продажу садиби був призначений на початок грудня з початковою ціною лота 1,975 млрд рублів. Заявку подав тільки "ЕТЦ в Парковому", тому торги були визнані недійсними. Оскільки заявка компанії відповідала умовам торгів, з ЕТЦ уклали договір, пояснили в дирекції.

Повідомляється, що в контур угоди увійшли пам'ятки культурної значення - дача Жуковського, барельєфи "Сон" і "Пробудження", а також парк початку ХХ століття, басейн площею 2 180 квадратних метрів, гостьовий будинок площею 3360, корпус їдальні площею 253 кв. м, два майданчики для відпочинку, кілька декоративних басейнів, фонтан, грот "Руїни" і ряд інших споруд. Новий власник буде зобов'язаний виконувати вимоги з охорони придбаних пам'яток.

За інформацією Федеральної податкової служби Росії, ТОВ "ЕТЦ в Парковому" через російську фірму "рісським" володіє ТОВ "Газпром видобуток Оренбург" - структура російського "Газпрому".

Журналісти намагалися зв'язатися з покупцем "Нового Кучук-Коя", щоб з'ясувати, для чого він знадобився фірмі, але за телефонами компанії, представленим у відкритому доступі, додзвонитися не вдалося.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі раніше опублікували відео особняка українського олігарха Ріната Ахметова під Києвом.