RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чути канонаду, падають снаряди: з'явилося тривожне відео з Донбасу і розповідь бійця

Поблизу селища Новотошківське Попаснянського району Луганської області попри оголошене перемир'я тривають запеклі бої.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на відеосюжет телеканалу "Україна".

Лише за добу противник випустив на позиції українських військових більше півсотні заборонених Мінськими домовленостями мін. Російські військові та місцеві бойовики також використовують артилерію 120-калібру.

"Про перемир'я можна навіть не говорити, бо така ситуація тут постійна. Стрілецьких боїв як таких немає, але працює заборонена артилерія. Іще підводить місцевість: на ній дуже багато усіляких прихованих підходів і для диверсантів це - неорана нива", - каже боєць 93-ї ОМБр "Холодний Яр".

Під обстріл потрапили навіть журналісти під час зйомок репортажу з позицій військових ЗСУ. Тоді бій тривав кілька годин і обстріли вщухли тільки надвечір.

Як писав "Апостроф" раніше, бійці Об'єднаних сил розповіли про те, як бойовики використовують на лінії фронту на Донбасі заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Бійці з 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" кажуть, що їхні позиції обстрілюють постійно, при цьому використовуються для цього 120-мм міномети. Повідомляється також, що по звуку деякі "прильоти" нагадують самохідну артилерійську установку 2С9 "Нона".