RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Новий небезпечний вірус "переступив" Китай: що потрібно знати українцям

У Японії на небезпечну пневмонію, збудник якої до цього часу був невідомий медицині, захворів чоловік.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на AFP.

Перед тим, як занедужати, на початку січня чоловік відвідав китайське місто Ухань. У ньому вже є кілька постраждалих від раніше невідомого вірусу. Місцева влада вважає, що збудник захворювання люди могли підчепити на ринку морепродуктів. 1 січня його закрили.

Тим часом виявилося, що збудник пневмонії може передаватися від людини до людини. 10 січня японець. який повернувся на батьківщину, відчув себе зле. Чоловік скаржився на лихоманку і високу температуру. Його ушпиталили та наразі вже виписали з лікарні.

Але не всі історії пацієнтів, що підчепили новий вірус, закінчуються одужанням. Медики зафіксували вже майже 60 випадків інфікування. Патоген, що відноситься до сімейства коронавірусів, призводить до пневмонії та проблем з диханням. Внаслідок недуги вже загинула одна людина.

Коронавірус, який і викликав нетипову пневмонію, знайшли у 41 пацієнта в Китаї, і навіть у жінки, яка прилетіла звідти в Таїланд. Фахівці стверджують, що поки немає підстав вважати, що нова пневмонія буде такою ж небезпечною, як і попередня, так звана атипова, зафіксована в Китаї в 2002 році.

Аби убезпечити себе від зараження, українцям рекомендують обмежити поїздки до Китаю та поки що не вживати у їжу морепродукти, які можуть бути інфіковані, а також ретельно мити руки, правильно готувати м'ясо і яйця.

Що стосується початкових ознак захворювання, то їх легко можна сплутати і з іншими інфекціями. Зокрема, у хворого спостерігається підвищення температури до 39 °С, блідість шкіри, мокрий кашель, який супроводжується болями в грудях, пітливість і різка слабкість.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, з початку нового року грип в Україні вбив п'ятьох людей.