RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В Україні триває осінь: з'явився тривожний прогноз щодо наслідків "аномалії"

Внаслідок відсутності морозів взимку в Україні можливе підсихання грунту, що потім призведе до загибелі рослин, в тому числі і традиційних фермерських культур.

Про це для "24 каналу" повідомила аграрний метеоролог Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

Вона уточнила, що ситуація поки не настільки несприятлива, щоб говорити про загибель рослин або подальшу відсутність врожаїв.

"Загибелі або якоїсь катастрофи для рослин не буде. Але їх стан погіршиться через зимову посуху на фоні плюсових температур. Якщо пройдуть опади у березні - добре. А в лютому - ще краще. Потрібні сніг або дощ. Річки і озера страждають від маловоддя", - підкреслює Адаменко.

Метеоролог уточнила, що в контексті аграрної промисловості в Україні все ще осінь, і це хороший знак в цьому сезоні, оскільки минулої осені не спостерігалося достатньої кількості опадів.

"В Україні умовно п'ятий місяць осені. Восени сів проводився в сухий грунт, а це несприятливі умови. Тому подовження осені сприятливо для подальшого стану посівів. Вони трохи підросли, вкоренилися ... 2019 рік був одним з найбільш сухих за весь період метеорологічних спостережень", - зазначає вона.

Співробітник Укргідрометцентру закликала поки не робити висновків і прогнозів щодо врожаю, оскільки ситуація з похолоданнями та зимовими опадами в Україні поки до кінця не ясна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що нинішня зима в Україні вже отримала статус "рідкісної" через низьку кількість опадів, тим часом по всьому світу кліматологи продовжують фіксувати аномалії.