RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні з'являться електронні паспорти: де вони можуть знадобитися

В Україні незабаром введуть закордонний "паспорт в смартфоні", тобто електронний документ, що підтверджує особу, за яким можна буде виїхати за кордон.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України на сторінці в Facebook.

У МВС уточнили, що таким паспортом зможуть користуватися громадяни, у яких вже є паспорт у вигляді ID-карти.

"Дія" анонсувала ID-карту і закордонний паспорт в смартфоні! Це ще один вагомий аргумент мати паспорт-картку, чи не так? Отже, "паспорт в смартфоні" - про що це? Якщо коротко - про паспорт, який завжди з тобою", - відзначили в МВС.

У міністерстві зазначили, що технологія електронного паспорта вже пройшла тестування в Міграційній службі України. Також пояснили, як і де користуватися таким документом.

"Цифровий варіант ID-карти і закордонного паспорта може знадобитися, наприклад, під час поїздок залізничним або повітряним транспортом в межах країни або в інших життєвих ситуаціях, про що ми згодом обов'язково розповімо докладніше", - вказали в МВС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що незабаром українцям доведеться їздити в країни Європейського Союзу за новими правилами: для в'їзду в Шенгенську зону необхідно буде пройти додаткову перевірку в рамках системи під назвою ETIAS.