RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У мережу злили аудіо розмови співробітника СБУ з фігурантом справи Шеремета: реакція МВС і адвоката

У мережі з'явився аудіозапис розмови, в якому беруть участь нібито підозрюваний у замаху на бізнесмена з Івано-Франківська Владислав Грищенко (позивний "Буча") і діючий співробітник СБУ Андрій Омельченко.

Запис було опубліковано на Youtube каналі Андрія Портнова, екс-заступника глави Адміністрації президента при Вікторі Януковичі.

В ході розмови обговорюється не тільки справа замаху на бізнесмена з Івано-Франківської області, а й обставини справи вбивства журналіста Павла Шеремета, фігурантом якої також є Владислав Грищенко. Обговорюють смерть Івана Вакуленка, який наклав на себе руки перед допитом у справі Шеремета, Омельченко нібито дає інструкції Грищенку "не піддаватися і нічого не казати слідству".

Представник МВС Артем Шевченко в коментарі виданню "Hromadske" зазначив, що слідство перевіряє всі можливі зв'язки.

У свою чергу, адвокат Грищенко Віталій Ковальчук заявив, що не встиг обговорити зі своїм підзахисним дане відео, але не виключає, що вони знайомі з фігурантами розмови. Також адвокат заявив, що клопотатиме про виключення даного відео з матеріалів справи, або про підтвердження факту його наявності у них. Також він планує подати заяву про злочин - розголошення матеріалів досудового слідства і просити допитати Портнова як свідка у цій справі.

Раніше адвокат стверджував, що в 2016 році Грищенко перебував під контролем МВС, оскільки брав участь у викритті замовного вбивства фермера з Дніпропетровської області Володимира Зоренка.

Сам Портнов в відео зазначив, що отримав відео нібито від третіх осіб і сподівається, що незабаром даного працівника СБУ затримають.

Як раніше повідомляв "Апостроф", відомий в Україні пранкер на прізвисько "Джокер" поспілкувався з міністром з питань ветеранів АТО Оксаною Колядою у справі про вбивство Павла Шеремета.