RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вбивця жінок і дітей: волонтери розсекретили небезпечного найманця Путіна в Сирії, фото

У мережі розповіли про російського найманця ПВК "Вагнер" Максима Мощицького, який воює в Сирії під особистим номером М-1661.

Про це йдеться на сторінці "Іхтамнет_м0209" в Facebook.

У публікації наголошується, що у найманця є сім'я і діти в Росії, сам він з міста Петрозаводськ. Також адміністратори назвали його посаду в приватній російській армії.

"Ці фотографії об'єднує одна людина. Люблячий чоловік і турботливий батько, а за сумісництвом - холоднокровний і цинічний вбивця сотень жінок й дітей: Мощицькій Максим Олегович, республіка Карелія, м. Петрозаводськ, водій взводу підвозу боєприпасів "ПВК Вагнера", особистий номер М-1661", - вказали в публікації.

Також на сторінці надали загальну інформацію щодо втрат мирного населення, нанесених ударами російської ПВК "Вагнер" в Сирії.

"В результаті артилерійських обстрілів "ПВК Вагнера" і авіаударів ВКС РФ в Сирії загинули більше 8300 мирних жителів, в тому числі близько 2000 дітей (дані на серпень 2019 року правозахисної організації Сирійська наглядова центр з прав людини, SOHR)", - повідомляється на сторінці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фотографії громадян Молдови та Білорусі, які, імовірно, є найманцями так званої ПВК "Вагнера".