RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Катастрофа торкнеться всіх: жителям Криму готують "сюрприз" з серйозних проблем з водою

В окупованому Росією Криму подаватимуть воду за графіком через її нестачу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Комерсант".

Вода за графіком буде подаватися в приватні і багатоквартирні будинки Сімферополя через низький рівень наповнення водосховищ, що живлять місто, з 10 лютого. Відзначають, що якщо збережуться існуючі темпи споживання ресурсу і наповнення водосховищ, то води Сімферополю вистачить лише на 90-100 днів.

Кримські водосховища природного стоку наповнені лише на третину. Загальні запаси в трьох водосховищах, що постачають Сімферополь, близько 28 млн куб. м (5 млн куб. м з них - залишок, який неможливо використовувати). Це приблизно в два рази менше, ніж рік тому. Причиною браку води є тривала відсутність опадів.

На які періоди будуть відключати воду, поки невідомо, йдеться про щоденні відключення. Зокрема, обговорюють, що воду подаватимуть 8 годин на день. Також обговорюється питання відключення подачі в житлові будинки гарячої води.

"Обмеження поки не торкнуться соціально значущих об'єктів: лікарень, шкіл, дитсадків і т. д.", - говориться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", за словами колишнього постійного представника президента України в АР Крим Бориса Бабіна, водна блокада Криму служить для максимального послаблення агресора.