RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні державні послуги можна буде отримувати онлайн: що потрібно знати про це

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Олексій Гончарук представили мобільний додаток "Дія", за допомогою якого державні послуги в Україні можна буде отримати онлайн.

Відеозапис презентації з'явився на сторінці в Facebook Офісу президента України.

В даний момент за допомогою "Дія" можна оформити водійське посвідчення і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Документи, що посвідчують особу, автоматично "підтягуються" в додатку через Bank ID.

Слід зазначити, що цифрове посвідчення водія, яке було отримано через "Дію" вже можна пред'являти правоохоронцям, ті зможуть його перевірити через QR-код і номер в базі. Також ці документи можна буде використовувати при посадці в літак.

Незабаром творці обіцяють додати в додаток поліс страхування авто, паспорт і закордонний паспорт громадянина і ще ряд документів.

Додаток став доступним в Google Play і в App Store. Оператори повідомили, що не будуть стягувати трафік при роботі з "Дією".

"Під час президентської кампанії я говорив, що мрію про країну в смартфоні", - сказав глава держави у вступному слово на презентації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський отримав кваліфікований електронний підпис на свою ID-карту і став таким чином першим громадянином України, який протестував цю послугу.