RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Бойовики готували під Слов'янському диверсію з безліччю жертв: фото

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України та група розмінування Нацгвардії виявила в зоні ООС бойову зброю, яку зловмисники могли готувати як знаряддя для здійснення теракту.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Так, гвардійці знищили РПГ-22, який був знайдений неподалік від міста Слов'янськ на Донбасі. Інформацію про те, що там знаходиться зброя, гвардійцям надали співробітники військової розвідки СБУ.

"Ми обстежили приблизно півгектару узбіччя дороги. Знайдений боєприпас готовий для використання. Йдеться про РПГ-22 "Нетто" (реактивна протитанкова граната). На зведення та стрільбу з даного засобу ураження знадобилося б усього кілька секунд. Судячи з його станом, ми робимо висновок, що його заклали недавно", - розповів командир групи розмінування.

За його словами, такого роду провокація могла привести до численних жертв, оскільки по трасі неподалік їздить як військовий транспорт, так і цивільний.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики влаштували провокації, обстрілявши позиції ЗСУ поблизу Кримського та Луганського. Противник в районі цих населених пунктів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.