RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На борту можуть бути заражені коронавірусом: в Україну готується зайти вантажне судно з Китаю

У четвер, 13 лютого, в порту Одеси очікують заходу судна з вантажем контейнерів із Китаю. Кілька членів екіпажу - хворі, їх діагноз невідомий.

Про це повідомили в Telegram-каналі Klymenko Time.

У повідомленні сказано, що про хворобу членів екіпажу контейнеровоза CMA CGM URAL стало відомо 27 січня цього року, коли судно перебувало в одному з портів Шрі-Ланки. У шістьох моряків піднялася температура, але чи заражені вони небезпечним китайським коронавірусом, поки невідомо.

"Компанія власник судна пише про нормалізацію їх здоров'я. Перевірити це на кораблі, як ви розумієте, практично неможливо. Не те, щоб ми сильно панікували з цього приводу, але небезпека йде звідки не чекали", - зауважив автор поста в соцмережі.

Судно вже побувало в портах Єгипту, Лівії і Туреччини, останньою зупинкою був румунський порт Констанца. Санітарно-карантинну службу одеського порту, де на 42-му причалі очікують прибуття судна, приведено в підвищену готовність.

У коментарі місцевому виданню "Думская" головний державний санітарний лікар на водному транспорті України Микола Голуб'ятников зазначив, що капітан контейнеровоза за шість годин до прибуття в порт повинен вислати санітарний бюлетень, який підтверджує стан здоров'я своєї команди.

За його словами, ще в морі на борт судна підніметься одеський лоцман, який повинен візуально оцінити обстановку на контейнеровозе і прийняти рішення про подальші дії. У разі небезпеки у нього повинен бути комплект спецодягу і респіратор.

Відразу після швартування на контейнеровозі буде проведено медичний огляд всіх членів екіпажу. Якщо на борту виявиться хворий, в порту обіцяють ввести в дію оперативний план протиепідемічних заходів - хворого з підозрою на коронавірус ізолюють і госпіталізують на берегової госпітальній базі, а судно поставлять на карантин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше західні вчені змоделювали подальше поширення коронавірусу по різних державах.