RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У ЗМІ розповіли про саботаж судового розгляду екс-нардепами

Прокуратура завершила слідство щодо махінацій на 2 млрд гривень службовцями групи "АІС", бенефіціарами якого є екс-нардепи IV-VIII скликання "Партії Регіонів" Дмитро Святаш та Василь Поляков, нардеп VII скликання, матеріали цієї справи буде передано до суду.

Про це пише "5 канал".

У межах кримінального провадження щодо заволодіння 100 млн доларів "УкрСибБанку", вилучено та передано на зберігання до 80% активів, зазначають прокурори у ході справи, її фігурантам повідомлено підозру, проте екс- нардепи переховуються від правосуддя, заявляє один із адвокатів у справі.

"Два місяці апеляційний суд не може розглянути апеляційну скаргу прокуратури, бо судові засідання постійно зриваються і, як на мене, Поляков умисно саботує розгляд судової справи, тому що намагається уникнути обрання щодо нього цілодобового домашнього арешту", – каже представник потерпілого Віталій Короткий.

Він також додав, що на останнє судове засідання Поляков надав довідку, що не може з'явитися, бо потратив у ДТП.

"Мої колеги бачили його на авіарейсі з Лондона до Києва, що свідчить про сплановане переховування від слідства", - резюмував представник потерпілого.

За його словами, наступний розгляд справи призначено судом на 13.00 на 19 лютого.

"Ми дуже сподіваємося, що зважаючи на свідоме переховування з боку підозрюваних, в цьому судовому засіданні вже буде врешті ухвалене рішення", – додав Віталій Короткий.

Повідомляється, що крім бенефіціарів групи, у полі зору слідчих також ТОП-менеджмент та 5 директорів підприємств, пов’язаних з АІС. Проте, за словами представників потерпілої сторони, наразі їм усім обрано надто "м’які" запобіжні заходи. Зокрема, Василь Поляков знаходиться "під особистим зобов’язанням", а Дмитро Святаш загалом вільний – попри те, що МВС оголосило його у всеукраїнський розшук.

Також відомо що Шевченківський райсуд Києва надав дозвіл на затримання екснардепа для вирішення питання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.