RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Один з головних телеканалів України готує жорстку провокацію на 23 лютого

Український телеканал "Інтер" у своїй телепрограмі на 23 лютого, коли в Російській Федерації відзначають День захисника вітчизни, анонсував покази військових радянських і російських фільмів.

На це звернув увагу в своєму Telegram-каналі блогер і політолог Олексій Голобуцький.

Спецпокази на 23 лютого на "Інтері" мають провокаційну назву "Всім, хто залишився вірним своїй батьківщині, присвячується".

"Більш відвертої демонстрації принципової нелояльності до суверенної України (охарактеризуємо це в дипломатичних виразах, інакше хіба нецензурно) уявити складно. Хіба що при вході в студію під ноги кинули б синьо-жовтий прапор, а в туалетах повісили папір з тризубами", - обурюється блогер.

На його думку, в цьому випадку було, як мінімум, порушено закон про декомунізацію, а при бажанні в таких діях телевізійників можна розгледіти й ознаки злочину, передбаченого ст.110-111 КК (держзрада і посягання на територіальну цілісність).

"У будь-якому випадку, надія залишається хіба на Нацраду з телебачення: позбавити" Інтер "ліцензії за інші порушення", - зауважив Олексій Голобуцький.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український телеканал "Інтер" потрапив у скандал з новорічним концертом, в якому взяли участь артисти, які співають в Росії.

Крім того, в телепрограмі цього каналу до свята 8 березня - прем'єра концерту Світлани Лободи і фільм "Москва сльозам не вірить".