RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Найстрашніший вірус: в МОЗ несподівано прокоментували евакуацію українців з Китаю

Евакуація українців з китайського Уханю пройде з дотриманням усіх норм Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це в офіційному відеозверненні повідомляє міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

Після прибуття в Україну всі евакуйовані люди і члени команди пройдуть обов'язкову 14-денну обсервацію (карантин).

"На позачерговому засіданні уряду ми виділили гроші на заходи по обсервації людей з Китаю. Евакуацію будемо здійснювати з урахуванням усіх рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я по алгоритмам, які застосовуються у всьому світі", - заявила Скалецька.

Згідно із затвердженим планом дій, літак вилетить з Києва у вівторок, 18 лютого. Глава МОЗ підкреслила, що на борт літака в Ухані зможуть піднятися тільки ті люди, які не мають симптомів гострої респіраторної інфекції. Всіх їх безпосередньо перед вильотом додатково перевірять китайські лікарі.

"Уряд забезпечить людей засобами індивідуального захисту в повному обсязі. Всі члени команди пройшли відповідне навчання від Центру громадського здоров'я. Після приземлення будуть здійснені всі заходи безпеки. Літак спрямований на санітарну стоянку. Всі необхідні митні процедури будуть здійснюватися в костюмах біозахисту. До міста обсервації пасажири і члени команди з охороною прибудуть окремими транспортними засобами", - розповіла Скалецька.

Вона також нагадала, що станом на 17 лютого в Україні не зареєстровано жодного випадку захворювання на новий коронавірус.

"Найстрашніший вірус в світі - це паніка. Тому закликаю не вірити в чутки і фейки. Перевіряйте інформацію на офіційних джерелах - сайтах Міністерства охорони здоров'я і Центру громадського здоров'я України", - додала міністр.

Детальніше про те, чим обернеться для КНР епідемія коронавірусу і чого в зв'язку з цим чекати Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": "Чорний лебідь" коронавірусу: чи приведе смертельна пандемія до світової кризи.