RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Вірусологи в спортивних костюмах: Зеленський розповів про покарання для тітушек в Нових Санжарах

Президент Володимир Зеленський заявив, що організатори протестів в Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з Китаю українців понесуть кримінальну відповідальність.

Про це він повідомив у відеозверненні, опублікованому на Facebook-сторінці президента.

"Ми знаємо, що дехто свідомо і навмисне сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цієї дикості. Замовники і організатори понесуть відповідальність", - зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що на протестах були помічені так звані "тітушки", яких і раніше бачили на інших виступах, в тому числі проти відкриття ринку землі.

"Фото і телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масові заворушення. Це відомі світові "вірусологи" в спортивних костюмах. Раніше вони вже були помічені як "шановні аграрії", які виступають проти ринку землі. Всім їм я хочу сказати: є моменти, коли немає інтересів влади або опозиції... В такі часи перемоги і поразки - спільні, і відповідальність - спільна. для когось політична, а для когось кримінальна", - сказав Зеленський.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Організації об'єднаних націй засудили напади на евакуйованих з Китаю українців в Нових Санжарах, Полтавської області .