RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Незважаючи на шторм і ФСБ: українські бійці провели важливі вчення на Азові, відео та фото

В Азовському морі українські бійці Морської охорони Державної прикордонної служби України провели навчання.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Військові на малих броньованих артилерійських катерах "Кременчук" і "Лубни" спільно з кораблем спеціального забезпечення "Онікс" відпрацювали спільний вихід в море і навчальні артилерійські стрільби. Навіть не дивлячись на шторм бійці екіпажів виконали завдання на "відмінно", вразивши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм всі цілі. Відстань до мішеней становила близько 1 кілометра, і незважаючи на чималі хвилі цілі були вражені.

Не обійшовся вихід в море і без присутності судів країни-агресора. Катери ФСБ РФ до українських бронекатерів не наближалися, однак вийшли на зв'язок, запросивши наші координати і попередивши про "особливий статус проходження Керченської протоки".

Катерна група ВМС з кораблем ДПСУ продовжили виконувати завдання навчань і незабаром відпрацювали крім денних ще й нічні стрільби. Цілі були вражені і вночі, а катери повернулися в порт базування.

Відзначають, що катера "Кременчук" і "Лубни" - це бронекатера типу "Гюрза-М", нові судна, спущені на воду тільки восени 2018 року. Екіпажі катерів мають досвід подібних стрільб, тому чогось нового для них не відбулося.

Як повідомляв "Апостроф", США провели військові навчання на випадок нанесення Росією ядерного удару по Європі.