RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​В Україні готуються приймати автобуси з охопленої коронавірусом Італії

У вівторок, 25 лютого на Закарпатті пройде засідання, де будуть вирішуватися питання про повернення автобусів з українськими працівниками, які приїдуть з Італії, де бушує коронавірус.

Про це повідомляє видання Mukachevo.net.

Відзначають, що в Україні через спалах коронавіруса в Італії почали повертатися люди із заробітків. Тому треба в терміновому порядку вживати заходів обережності, щоб вірус не поширився в Україні.

Для участі в засіданні в ОДА запросили медиків, працівників митниці та прикордонників. Комісія розбере наступні питання:

  • Стан готовності співробітників КПП на кордоні до виявлення осіб, у яких можна підозрювати коронавірус Covid-19.
  • Налагодження співпраці між співробітниками контрольно-пропускних пунктів і медичними службами.

В ОДА стверджують, що на Закарпатті затверджено алгоритм дій лікарів закладів охорони здоров'я при зверненні осіб з симптомами коронавіруса. Також створено 5 медичних груп екстреного реагування в разі виявлення осіб з симптомами гострої респіраторної хвороби на КПП.

"Обласна інфекційна лікарня визначена закладом, де надаватимуть допомогу хворим коронавірусом; при необхідності буде розгорнуто ізолятор для контактних осіб. Є 13 спеціально обладнаних автомобілів швидкої допомоги, в тому числі обладнаними апаратами штучного дихання", - йдеться в повідомленні.

За даними Rai News, кількість загиблих в результаті спалаху коронавіруса в Італії у понеділок, 24 лютого, зросла до шести осіб.

Останньою жертвою стала жінка в Ломбардії, яка була госпіталізована в Брешії з муніципалітету Крему. Вона страждала онкологічним захворюванням.

Жінка стала п'ятою жертвою вірусу в Ломбардії. Ще одна людина померла в Венето. Всі загиблі в Італії - літні люди, які мали проблеми зі здоров'ям.

Також 224 людини в країні заразилися новим коронавірусом Covid-19. Італія - на третьому місці в світі за кількістю випадків заражень після Китаю і Південної Кореї.

Як повідомляв "Апостроф", за останніми даними, число жертв коронавируса досягло 2 592 осіб.