RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Людей не випускають навіть з будинків: українець розповів про ситуацію в охопленому коронавірусом Китаї

У Китаї, який "закритий" через епідемію коронавіруса, в деяких районах людям забороняють виходити з дому.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів українець Олексій Лєсной, який повернувся з охопленого коронавірусом Китаю, але для цього йому довелося облетіти кілька країн - з Шанхая в Москву, а звідти до Франкфурта, далі до Києва.

"Щодо ситуації з карантином. Мені сказали, що до мого прильоту було жорсткіше, але коли я приїхав, все було досить спокійно, організовано, без паніки. З приводу, що закривають будинки - в залежності від району та місцевої влади - якщо були випадки, що був хоча б один заражений - всіх закривають всередині на 14 днів, безвилазно. Комусь давали перепустки, бували випадки, що через вікна продукти передавали", - розповів він.

Також Олексій зазначив, що в Китаї строго заборонено ходити без маски.

"Тебе нікуди не випустять і не впустять, якщо немає на обличчі маски. Інший момент - коли були люди хворі коронавірусом або були хворі, але думали, що у них застуда, намагалися це приховувати, говорили, що не хворі, вони ходили в людні місця і заражали інших - їх за це представили до кримінальної відповідальності. Точно знаю, що кілька людей були спіймані і несуть відповідальність, не оголошували яку", - розповів українець.

За його словами, китайцям через коронавірус взагалі не можна залишати країну.

"Але все одно, я летів російським "Аерофлотом", і було безліч китайців, з 300 приблизно пасажирів мінімум 250 - китайці летіли через Москву транзитом в інші міста, я не знаю, як їх перевіряють, але їх реально сила-силенна і всі кудись вилітають", - уточнив українець.

Зазначимо, що за минулу добу, 24 лютого, в Китаї через коронавірус нового типу Сovid-19 загинуло 71 особа. При цьому загальне число жертв досягло 2663 людини.

За 24 лютого на території Китаю було виявлено 508 нових випадків інфікування. При цьому 2589 осіб одужали і були виписані з медичних установ. 71 людина загинула (більшість в провінції Хубей).

У Південній Кореї зафіксовано 893 хворих (130 за день) і 8 смертей (1), в Італії - 229 заражених і 7 померлих, в Ірані - 47 заражених і 12 смертей.

Детальніше про епідемію коронавируса читайте в матеріалі "Апострофа": Вірус- "вбивця" з Китаю атакує світ: нові дані про жертви, фото і відео.