RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Паніка в Чернівцях через загрозу коронавірусу: влада зробила важливе уточнення

У Чернівцях медики закликали буковинців не панікувати через інформацію щодо госпіталізації жительки Чернівців з симптомами ГРВІ, яка повернулася з Італії, де жертвами коронавірусу стали вже семеро людей.

Про це повідомляє "Молодий буковинець".

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Марія Поліщук заявила, що наразі пацієнтка знаходиться в обласній інфекційній лікарні під наглядом медиків.

Медики розповіли, що жінка сама звернулася по медичну допомогу, оскільки повернулася з Італії та виявила в себе підвищену температуру.

"Пацієнтка вчора прибула з аеропорту Бергамо в аеропорт Сучави, звідти повернулася на таксі до Чернівців. Після цього вона відчула себе погано і звернулася по медичну допомогу. Зараз пацієнтка отримує необхідне лікування, за нею спостерігають", – сказала Марія Поліщук.

У чернівчанки взяли необхідні аналізи та відправили до лабораторії.

За словами Поліщук, результати будуть готові через деякий час,і як тільки вони стануть відомі, буковинців одразу поінформують.

"Наразі у нас немає підстав вважати, що в чернівчанки виявили коронавірус. Ми протестуємо цю пацієнтку насамперед на грип, тим часом уже направили зразок до Центру громадського здоров’я, щоб у найбільш стислі терміни отримати результати", – додала в.о. директорки обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Гопко.

Жодного підтвердженого випадку коронавірусу на території Буковини немає.

Детальніше про епідемію коронавірусу читайте в матеріалі "Апострофа": Вірус-"вбивця" з Китаю атакує світ: нові дані про жертви, фото і відео.