RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Смертельний коронавірус з Китаю атакував ще дві країни в Європі: що відомо

В Австрії та Хорватії підтвердили перші випадки зараження коронавірусом COVID-19.

Про це повідомляє видання Kurier.

Як зазначив губернатор федеральної землі Тіроль Гюнтер Платтер, позитивний результат тесту на коронавірус виявився у двох людей. Зараз вони знаходяться в одній з лікарень Інсбрука з підвищеною температурою.

Відомо, що обом по 24 роки, вони жителі Інсбрука, які нещодавно повернулися з італійського регіону Ломбардія, де в останні дні спостерігається найбільший в Італії спалах коронавіруса. Влада Тіролю не надає додаткової інформації про заражених.

Також за даними ресурсу dnevnik.hr, в Хорватії діагностували коронавірус у молодої людини. Відзначають, що хворий нещодавно повернувся з Мілана (Італія). Чоловіка госпіталізували в лікарню, він має легкі симптоми захворювання.

"Ми отримали результати випробувань громадянина Хорватії, який знаходився в Мілані з 19 по 21 лютого. Він має легкий перебіг захворювання. Ми зосередимося на тих людях, з якими контактувала людина і організуємо для них карантин", - заявив міністр охорони здоров'я Хорватії Віллі Берос.

Крім того, ще невідомі результати аналізу 9 інших пацієнтів, у яких підозрюють коронавірус.

Хорватія оголосила, що переходить у вищу стадію готовності, а система охорони здоров'я має всі можливості для ефективного реагування на загрозу.

Як повідомляв "Апостроф", 25 лютого в Анкарі екстрену посадку здійснив літак, який виконував рейс з Тегерана в Стамбул. На його борту знаходився пасажир, у якого є підозра на коронавірус.

Детальніше про епідемію коронавіруса читайте в матеріалі "Апострофа": Вірус-"вбивця" з Китаю атакує світ: нові дані про жертв, фото і відео.