RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Студентам пообіцяли перебої зі стипендією: названо причину

Через особливості бюджетного законодавства українські студенти, яким не прийшла стипендія в лютому, отримають її тільки в березні.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства науки і освіти України.

Як сказано в повідомленні, в даний час проходять паспортизацію десятки бюджетних програм на 2020 рік, серед яких - паспорт із виплати стипендій.

"Студентам, які зазвичай отримують виплати після 17 числа, гроші за лютий надійдуть пізніше. Це пов'язано з особливостями бюджетного законодавства", - пояснили в міністерстві освіти.

У відомстві стверджують, що студенти тих навчальних закладів, де нарахування стипендії здійснюється до 17 числа кожного місяця, всі виплати пройшли вчасно.

"Безумовно, будь-які затримки обов'язкових виплат, в тому числі академічних або соціальних стипендій, неприйнятні, тому ми сподіваємося на якнайшвидше врегулювання цього питання", - підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховна Рада схвалила законопроект про внесення змін до законодавства щодо вищої освіти в Україні: він передбачає численні зміни для абітурієнтів, студентів і самих вузів.