RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Під Рівним "чупакабра" влаштувала криваву вилазку до людей: відео

У Рівненській області невідома тварина, яку називають "чупакабра", вбила курей, відкусивши їм голови, а тушки поскладала в ряд.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Господиня виявила мертвих птахів в своєму дворі вранці. За словами власниці курей Лариси, невідома істота на двір потрапила, перескочивши через сусідній паркан, заввишки більше двох метрів. Також вона заявила, що біля курника в ряд лежали безголові туші птахів. Жінка вважає, що це не собака або лисиця, а щось незвичайне.

"Я думаю, що це мутант. Якийсь великий і тяжкий, бо сліди після дощу були дуже великі і глибокі", - сказала власниця господарства Лариса Зелінська.

Сусіди також запевняють, що хижак вже промишляв в цьому районі кілька місяців тому. Тоді звір погриз десятки курей і кроликів, з яких випив кров. Підібралася тоді "чупокабра" і до 150-кілограмових свиней.

Місцеві жителі до цих пір не знають як виглядає звір, тому що він нападав завжди вночі і вони його не бачили. Люди припускають, що це "чупакабра". Ветеринари ж називати невідому тварину "чупакаброю" не поспішають.

"Це може бути здичавілий пес, який має помісь з вовком, наприклад", - пояснив Володимир Новосад, начальник відділу Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Рівненській області.

Версію про те, що тварин вбиває здичавілий собака, підтримують і вчені. Хоча сліди, кажуть, більше нагадують лисячі. А те, що туші домашніх тварин складені в рядок, пояснюють звичайним процесом полювання.

"Вони складають їх в рядочок не тому, що хочуть комусь показати. А тому, що вони так витягують (жертву - "Апостроф")", - сказав біолог Ростислав Шикула.

Як повідомляв "Апостроф", влітку минулого року в селі Іванівка Полтавської області місцевий житель вбив невідому тварину, яку вже прозвали "чупакаброю".