RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

​Літаючі "демони" і вогні: мережу жахнуло святкування Масляної біля стін Кремля, відео

У московському парку біля Кремля відсвяткували Масляну з дивними фігурами і вогнями.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Медуза".

Святковий ярмарок влаштували в парку "Зарядьє". Однак організатори вельми незвично прикрасили простір біля входу в парк: поруч з торговими рядами виклали справжні стоги сіна, навколо яких на гнучких жердинах розгойдувалися акробати в чорних фраках і циліндрах. Також на території парку зробили підсвічування, з яким все виглядає ще більш зловісно.

"За задумом таке "театрально-циркове шоу" мало служити "живою навігацією": артисти на жердинах підказували відвідувачам, що і де відбувається в парку. На ділі ж все виглядало не настільки райдужно", - пишуть у виданні.

Користувачі мережі обговорили дивні фігури на жердинах. Багато хто вирішив, що це дементори - злі істоти з всесвіту Гаррі Поттера, що висмоктують душу з усього живого. Інші фантазували на тему картин "Граки прилетіли" і "Ранок стрілецької страти" або згадували фразу "Уздовж дороги мертві з косами стоять" з фільму "Невловимі месники".

Комусь акробати нагадали сцени з "Божевільного Макса". Деякі представили бал у Сатани.

Але ближче всіх до істини, здається, виявилися ті, хто згадав про Опудало-Репку з мультфільму Хаяо Міядзакі "Ходячий замок".

Як повідомляв "Апостроф", деяким росіянам на День захисника вітчизни, який там відзначають 23 лютого, подарували пивні танки.