RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Чи будуть в Україні закривати школи і дитсадки через коронавірус: озвучено чітку відповідь

В Україні закриватимуть на карантин школи, дитячі садки, кінотеатри, музеї і торгово-розважальні центри, якщо буде зафіксований хоча б один випадок передачі смертельного коронавірусу, який поширюється по світу, всередині країни.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час брифінгу в середу, 4 березня.

Як пояснив чиновник, в Україні можуть закрити для відвідування школи, дитячі садки, музеї, кінотеатри та торгово-розважальні центри тільки в тому випадку, якщо підтвердиться зараження коронавірусом, не пов'язане з поїздками за межі країни.

"Якщо зафіксований навіть один випадок передачі всередині країни - випадок, який не буде пов'язаний з подорожжю з країни, де зафіксовано випадок коронавірусної інфекції, ми відразу будемо рекомендувати органам місцевого самоврядування на тій території, де буде зафіксовано цей випадок, вводити обмежувальні протиепідемічні заходи", - сказав Віктор Ляшко.

За словами заступника міністра, в даний час в Україні триває посилений режим дезінфекції транспорту, як один з методів профілактики запобігання поширенню ГРВІ, в тому числі, і коронавірусної інфекції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що карантин через коронавірус в Україні будуть запроваджувати залежно від динаміки появи нових заражених.