RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українські військові отримали "прокачану" бронетехніку: фото і відео

У середу, 4 березня, Київський бронетанковий завод (КБТЗ) передав Збройним силам України останню партію з 6 танків Т-72.

Про це повідомляють на сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України. Найближчим часом танки поповнять бойовий і чисельний склад ЗС України.

"Ці танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду сучасної війни на Сході України. Ми комплексно підійшли до ремонту і суттєво поліпшили тактико-технічні характеристики машин, щоб вони краще могли виконувати бойові завдання українських захисників", - зазначив виконуючий обов'язки директора ДП "КБТЗ" Володимир Синявський.

Експерти провели доопрацювання техніки з метою поліпшення її бойових і технічних характеристик. Це дало можливість збільшити захищеність, мобільність, вогневі можливості і управління машиною. Фахівці заводу допрацювали оптику і стабілізаційну систему гармати, поліпшили загальні ходові характеристики.

Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат" від Київського державного конструкторського бюро "Луч". Крім того, оновлений танк Т-72 має сучасні елементи динамічного захисту і прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Також в Т-72 встановлений комплект з цифрової радіостанції і супутникової навігаційної апаратури, що дозволяє підтримувати зв'язок з піхотними підрозділами, має величезне значення для взаємодії на полі бою.

Як повідомляв "Апостроф", Україна розглядала отримання двох польських ракетних корветів - ORP Metalowiec (436) і ORP Rolnik (437).