RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лікарі без масок і "пекло" з коронавірусом: з'явилася тривожна розповідь щодо ситуації в Чернівцях

Жителі Чернівців стверджують, що в лікарнях міста немає необхідних умов і лікарі недостатньо підготовлені та екіпіровані для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляється в сюжеті "Радіо Свобода".

Журналісти відзначають, що ситуація в місті відносно спокійна, проблеми лише з тим, що в аптеках дефіцит масок. Населення в цілому задоволене методами профілактики в громадських місцях - в місті почали регулярно мити транспорт і деякі будівлі.

Сусіди зараженого прокоментували ситуацію з протестом під його під'їздом.

"Швидка приїхала, навіть масок не було, ніяких костюмів, зайшли в квартиру. По телевізору сказали, що все приготували в Чернівцях для прийняття пацієнтів. Цей сусід подзвонив до знайомих, каже, що в боксі холодно, ніяких умов. Каже: "Я швидше здохну тут від цього, ніж від коронавіруса", - заявив один з його знайомих.

Співробітник лікарні з Чернівців

У той же час в лікарні стверджують, що пацієнту стало краще - у нього нормалізувалася температура і зменшився кашель.

Завідувачка інфекційного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні Валентина Міндреску запевнила, що загрози поширення вірусу немає і розповіла про проблеми - нібито в лікарні все ще немає тест-систем для виявлення хвороби. Люди, які були госпіталізовані з підозрою на коронавірус були розселені в окремі бокси, у відділенні є ще близько 50 ліжок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Чернівецькій області госпіталізували двох місцевих жителів з підозрою на коронавірус. Ці особи також недавно повернулися з європейських країн, де поширюється хвороба.