RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Зеленського жорстко відреагували на заяву Шмигаля про воду для Криму

Резонансну заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль про необхідність відновити подачу води в окупований Крим, в Представництві Президента України в АР Крим пояснили необізнаністю нового глави уряду в кримських питаннях.

Позицію представництва висловила заступник голови президента в Криму Таміла Ташева на своїй Facebook-сторінці.

"Ми вважаємо, що держава-окупант (Росія) несе повну відповідальність за громадян України, які живуть на півострові. І ніякої води в Крим до повної деокупацію півострова від ворога", - підкреслила вона

Таміла Ташева помітила, що дискусії про необхідність піклується про українських громадян в окупованому Криму вже звучали від окремих топ-чиновників. Першою причиною цього вона називає російську пропаганду, а другий - відсутність обізнаності про ситуацію в Криму і аналізу того, що буде відбуватися з нашими ж громадянами, якщо воду пустять - посилиться тиск і репресії, тому що гроші в РФ звільняться для посилення військових і силовиків.

"Впевнена, що новий прем'єр-міністр поки не в контексті Криму. Ми будемо зі свого боку брифити весь уряд щодо кримських питань, зокрема води", - пообіцяла вона.

Таміла Ташева також заявила, що разом з усією командою представництва подасть у відставку, якщо рішення про запуск води буде прийнято. "Ніколи не трималася за жодні посади або" роботи", - підкреслила вона.

Як повідомляв "Апостроф", соцмережі розгнівала заява нового прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про необхідність подачі води в окупований Крим для простих жителів.