RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україна отримає від США потужні бойові катери: які завдання вони будуть виконувати

Серед поставленого Україні військового озброєння на 125 млн доларів від США будуть багатоцільові бойові катери Mark-VI.

Про технічні характеристики цих суден і для чого вони призначені, розповів на своїй Facebook-сторінці журналіст і громадський діяч Тарас Чмут.

За словами експерта, американський бойовий катер Mark-VI проектувався саме під військові завдання і загрози.

У його завдання входить патрулювання прибережних вод і висвітлення надводної обстановки (в тому числі за допомогою БПЛА); доставка і евакуація підрозділів Сил спецоперацій, прикриття їх вогнем, надання медичної допомоги та виконання функцій операційного штабу місії; протидиверсійна оборона баз, портів, відкритих рейдів.

Крім того, в їх функціях - боротьба з маломірними або слабо озброєними катерами противника, проведення протимінної оборони в прибережній зоні і пошуково-рятувальні операції.

"Катери Mark-VI мають розгалужене дублювання і підвищену стійкість до пошкоджень в разі обстрілу або вибуху. Вони розроблялися на основі активного застосування подібних систем в конфліктах 1990-х і 2000-х років і увібрали в себе всі напрацювання американської науки", - підкреслив експерт, зауваживши, що для України важливо не тільки швидше отримати ці катери, але й забезпечити їх підготовленими екіпажами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше флагман ВМС України "Гетьман Сагайдачний" виконав комплекс бойових вправ у відкритому морі з використанням корабельної гармати і шестиствольних артилерійських установок.