RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні відзначають День добровольця: Зеленський звернувся з привітанням

У суботу, 14 березня, президент України Володимир Зеленський привітав бійців добровольчих батальйони, підписавши закон про статус добровольців. З приводу Дня українських добровольців в столиці відбудеться молебень та хода до Офісу президента на Банковій ..

Звернення до добровольців президент Зеленський опублікував на своїй Facebook-сторінці.

"Вкрай важливим для нас є збереження світлої пам'яті про героїв-добровольців, адже поки жива пам'ять про тих, хто зробив перший мужній крок на захист України у важкий для неї час, хто віддав найцінніше - своє життя, до тих пір не згасне воля до боротьби за наше майбутнє, майбутнє наших дітей ", - сказано в зверненні.

Президент подякував добровольців за самовідданість і героїзм, а також повідомив, що підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу і соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції", який Верховна Рада України прийняла 4 грудня минулого року.

"Законом передбачено надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які захищали і захищають територіальну цілісність України і виконували і виконують бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції і операції Об'єднаних сил. Радий, що перші посвідчення учасника бойових дій вже отримали наші герої-добровольці", - підкреслив Володимир Зеленський.

Крім того, президент публічно звернувся до Кабінету Міністрів з проханням активізувати роботу зі створення Меморіалу українських героїв і Національного меморіального комплексу для почесного пам'яті загиблих під час бойових дій на сході України. Також він попросив опрацювати питання створення відомчої нагороди для нагородження учасників добровольчого руху.

З приводу Дня українських добровольців, який був запроваджено 17 січня 2017 Верховною Радою України, в Києві на Михайлівській площі відбудеться молебень за всіма загиблими захисниками України. Після цього планується хода до Офісу президента на вулицю Банкову, де учасники акції висловлять свої вимоги до влади.

Крім того, планується марш до посольства Російської Федерації. Організатори акції зазначають, що ніяких судових заборон на проведення заходів до Дня добровольця немає.

Раніше "Апостроф" повідомляв, 4 грудня Верховна Рада України прийняла за правками в другому читанні і в цілому законопроект, яким буде дозволено привласнювати статус учасника бойових дій добровольцям.