RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Кабмін повинен вжити заходів для порятунку економіки – Максим Степанов

Уряд та Міністерство фінансів, зокрема, повинні прийняти ряд заходів для порятунку економіки України.

Про це в своєму Facebook блозі заявив Максим Степанов, ексголова Одеської ОДА.

"Разом із коронавірусом світ охопила серйозна економічна криза, яка може призвести до економічного шоку. Втрати світової економіки вже сьогодні – понад 2,7 трлн доларів", – заявив Максим Степанов.

Політик також зазначив, що більшість країн вже вжили заходів для захисту національного бізнесу, найперше – ресторанного й туристичного як галузей, які найбільше постраждали. Водночас Кабмін досі не анонсував заходів для порятунку українських підприємців від кризи, що насувається.

Максим Степанов заявив: "Щоб уникнути бюджетного краху, Мінфін вже мав усе розрахувати, а Кабмін – переглянути. Все, що стосується пільгового кредитування, сплати за оренду землі, переглянути контракти з підприємствами, аби максимально пом'якшити їх. Мають бути запроваджені податкові канікули, виділені гроші на підтримку бізнесу. Необхідно радикально знизити ставки на рефінансування, аби підприємства могли отримати пільгові кредити".

"Є сенс переглянути програму "5-7-9" з огляду на нові жорсткі реалії, істотно розширити перелік підприємств, які б змогли скористатися цими кредитами, знизити ставку й максимально спростити процедуру їх отримання", – додав Максим Степанов.

Також політик звернув увагу на те, що необхідно ввести в лікарнях систему компенсації для персоналу, інакше карантин просто втрачає сенс.

Раніше Максим Степанов розповів про те, як необхідно реформувати українську медицину.