RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Без зв'язку, але з повними пляжами: нове відео з курорту, де застрягли українці через коронавірус

У готелях Єгипту, де залишили на карантин українських туристів через підозру на коронавірус, відключили зв'язок. Українцям не повідомляють, скільки триватиме карантин і які його умови.

Про це повідомила в опублікованому в соцмережі відео дівчина на ім'я Юлія, яка опинилася з компанією друзів в епіцентрі карантину в Єгипті - місті Шарм-ель-Шейху.

За її словами, вона разом зі своїми друзями знаходиться в готелі, розташованому по сусідству з тим, де у туристів виявили коронавірус.

Юлія стверджує, що вранці в неділю, 15 березня, жителі готелів залишилися без зв'язку і тільки ближче до вечора він з'явився.

"Людей не інформують. Туроператори мовчать. Люди знають лише про скасування рейсів", - говорить дівчина.


Українські туристи не виключають можливості, що у них знову відключать зв'язок, і тоді вони не будуть проінформовані про відправлення додому.

У той же час, Юлія зазначає, що пляжі сусідніх готелів забиті відпочиваючими. Ознак суворого карантину навколо не спостерігається. За її словами, українці хвилюються, просять допомоги і бажають якнайшвидшого повернення додому.

Як стало відомо, в понеділок, 16 березня, в Шарм-ель-Шейх вилетів український консул, який буде координувати допомогу українським туристам, які опинилися на карантині.

Крім того, в центральному апараті МЗС України в Києві створюють спеціальну групу оперативного реагування для надання допомоги посольству України в Єгипті.

Як повідомляв "Апостроф", 730 українців опинилися ізольованими в Єгипті через карантин у зв'язку з виявленням коронавірусу COVID-19 у двох туристів.