RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Україна під ударом коронавірусу: з'явилася оновлені дані по регіонах

Станом на середу, 18 березня, в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків коронавірусу COVID-19, з них 2 летальних.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України в Facebook.

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська область (1) та Київ (2).

17 березня виявили коронавірус:

  • Київська область (1) - 44-річний чоловік, був закордоном;
  • Чернівецька область (6) - 33-річна жінка (летальний), особи у віці 31, 10, 18 років, двоє дітей у віці рік, десять місяців і шість місяців. Всі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку.

Лабораторія Центру громадського здоров'я України досліджує не тільки зразки людей, яким встановлено підозру, а й встановлених контактних осіб. Загалом вже було досліджено понад 640 зразків.

Відзначимо, що поки випадків виявлення коронавірусу в Україні офіційно 14. Однак через те, що тестів у багатьох населених пунктах немає, або не вистачає, число інфікованих може бути більше.

Фахівці уточнюють, що більшість людей, які страждають новим коронавірусом, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.

Так, Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто пам'ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не даватиме таких наслідків.

Як повідомляв "Апостроф", в одній з лікарень Львова госпіталізовано пацієнтку з симптомами, властивими коронавірусу. Але, оскільки в медичній установі немає тестів, лікарі не можуть діагностувати COVID-19.