RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Помруть тисячі українців! Комаровський озвучив страшний прогноз по коронавірусу

Через суворий карантин в Україні у зв'язку зі спалахом коронавірусу помруть не менш 10 тисяч українців, яким не нададуть медичну допомогу, не пов'язану із зараженням COVID-19.

Про це виданню "Гордон" розповів відомий доктор Євген Комаровський.

Лікар підкреслив, що завдяки найсуворішому карантину в країні може бути врятовано близько 10 тисяч життів людей похилого віку. Але в цей час стільки ж людей ми "вб'ємо", яких своєчасно не прооперують з діагнозами онкологія, ішемічна хвороба серця, з маточною кровотечею, гострим гемороєм та іншими серйозними захворюваннями, які вимагають оперативного втручання. Також медик наголосив, що поліклініки зараз припинили робити навіть планові щеплення.

"Тобто ми дійсно врятуємо 10 тисяч чоловік, але ми реально не менше цієї кількості знищимо, просто це не буде так очевидно і зрозуміло", - зазначив Комаровський.

Він назвав відмінності України та європейських країн, за прикладом яких запроваджено карантин.

"Але рішення повинні приймати політичні лідери, а вони ніколи не були самостійними. І ми зараз беремо приклад з Європи, яка вводить безпрецедентні карантинні заходи, маючи на це сили, засоби, законослухняне населення, можливість підтримки бізнесу, а ми як би типу пішли в Європу, але ми ж на місці тупцюємо, йдучи в Європу, тобто не маючи ні сил, ні коштів, ні закону, маючи непереможену корупцію, яка процвітає і зараз; забувши, що людина людині друг, товариш і брат, а коли люди наживаються на цій епідемії - годуються, а владина них немає", - висловився лікар.

Він підкреслив, що приклад Європи вб'є в Україні велику кількість людей.

"Так, я зараз говорю страшні речі, тому ще раз повторюю: люди, то що ви, а ви - це ми всі, за роки існування незалежної України зробили з системою охорони здоров'я - це катастрофа. Ми її знищили. Особливо систему невідкладної допомоги", - сказав Комаровський.

Він навів приклад: незалежно від того, 10 людей захворіє або 100, в більшості обласних центрів 50 пацієнтів, які потребують ШВЛ, - це колапс системи охорони здоров'я. Колапс. Решта все одно помруть.

"Тому для нас дійсно є один шлях - зберегти старих, зберегти групи ризику в найсуворішій соціальної ізоляції, але при цьому кожен день супермаркети з купою дідусів і бабусь. З купою! Таке враження, що вони всі вирішили затаритися і не знали, що відбувається. Переповнені маршрутки, і когось там одного навіть взяли і оштрафували. Ось ці картини закритого метро і автобуси, де люди, як оселедці в бочці, кричать один на одного - ну це ж апокаліпсис, друзі мої. Апокаліпсис", - зазначив доктор.

За його словами, країна практично загинула.

"Ви розумієте, немає державних інститутів. Люди плювати хотіли на те, що їм кажуть експерти", - підкреслив медик.

Як повідомляв "Апостроф", відомий доктор Євген Комаровський відповів на запитання українців, які ліки повинні бути в аптечці кожної родини під час пандемії коронавірусу.