RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Надзвичайна ситуація в Україні: чому цього не треба боятися

Режим надзвичайної ситуації, який ввели в Україні, істотно відрізняється від надзвичайного стану.

Про це йдеться в роз'ясненнях об'єднання "Армія Інформ".

Так, різниця полягає в тому, що надзвичайний стан передбачає жорстке обмеження прав громадян - зокрема, з питань свободи переміщення, а також передбачена можливість вилучення майна. У той же час надзвичайна ситуація стосується владних структур і державних служб, які в даному випадку, можуть бути задіяні в боротьбі проти пандемії.

"У такому режимі частина країни живе довгий час, тому більшість жителів не відчує змін ... Оголошення надзвичайної ситуації на території України лише підтверджує той стан, в якому ми живемо сьогодні (закриття громадських закладів, обмеження пересування і т.д.). Життєдіяльність країни не зазнає особливих змін", - відзначають волонтери.

Уточнюється, що в режимі НС, зокрема, люди, які втрачають роботу, можуть отримати субсидії. Для цього слід зареєструватися в центрі зайнятості. Також волонтери підкреслили, що влада повинна забезпечити умови для життя і здоров'я населення - доступ до води, продуктів харчування, предметів першої необхідності, ліків, комунальні послуги і т.д.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кабінеті міністрів було прийнято рішення ввести в Україні режим надзвичайної ситуації. Також у країні на місяць продовжили карантин.