RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Українка з коронавірусом втекла з лікарні Києва: пацієнтка встигла проїхати майже 600 км

В Києві із лікарні втекла 39-річна заробітчанка із Коломийщини, у якої діагностували коронавірус.

Коронавірус вбив понад 23 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Дзеркало".

У вівторок, 24 березня, пацієнтка з невідомих причин вирішила покинути Київську лікарню №4 і, ймовірно, планувала повернутися додому на Коломийщину. На дзвінки не відповідала, на контакт з лікарями не виходила.

Правоохоронці провели необхідні заходи та затримали жінку разом з її чоловіком (який, найімовірніше, зустрічав її) на трасі біля села Раківчик, яке знаходиться у 540 кілометрах від Києва.

Обох - і жінку, і чоловіка - шпиталізували в обласну інфекційну лікарню.

23 березня жінка літаком повернулась з Брюсселю. По прибутті в Україну у неї виявили підвищену температуру, під час проведення швидкого тесту на COVID-19 було отримано позитивний результат.

Того ж дня каретою швидкої медичної допомоги жінку шпиталізували в Олександрівську клінічну лікарню м. Києва, де провели аналіз швидким тестом на COVID-19, результат негативний.

Вночі на 24 березня пацієнтку перевели в Київську лікарню №4, о 1:00 год зробили аналіз швидким тестом, результат негативний.

Об 11:00 год повторно зробили аналіз швидким тестом – результат позитивний. Виставлений діагноз: підозра на інфікування COVID-19.

Наразі встановлюються методи пересування жінки з Києва на Коломийщину.

Як повідомляв "Апостроф", 27 березня в Україну прибуде другий рейс з Китаю з медичною допомогою, він доставить нову партію тестів, апаратів ШВЛ, масок і інших речей, які потрібні для зупинки пандемії коронавірусу.