RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відкриту труну тягли по асфальту: як ховали померлого від коронавірусу під Тернополем, фото і відео

Тіло померлого від коронавірусу 68-річного пенсіонера з Тернопільської міської інфекційної лікарні видали родичам для поховання в чорному пакеті, не попередивши, як правильно це зробити.

Родичі покійного надіслали відповідне відео в редакцію місцевого видання "Овід".

Пізніше дочка померлого Ольга Тутова, яка разом з чоловіком приїхала за тілом, розповіла, що його видали в звичайному чорному пакеті, виставивши в коридор.

"Тато був важкий, підняти неможливо було самому. І ось цей пакет просто тягнувся по землі. Сам чоловік мій це робив руками і тягнув. Пакет чорний обірвався в руках. Це було щось страшне", - згадувала вона.

Труну з тілом батька родичам теж довелося тягти самим.


"До нас вийшли на допомогу тільки після того як ми подзвонили до головного лікаря інфекційної лікарні. Вийшов чоловік повністю одягнений в захисний костюм, і почав дорікати нам, що не ми повинні цим займатися, а санепідемслужба", - додала Ольга.

Тіло померлого батька відвезли в рідне село Ковалівку власним мікроавтобусом, який потім самі продезінфікували, як могли. Поховали його в той же день. Ніхто з односельчан не наважився допомогти, тому могилу копали зять, сільський голова Ковалівки, мер Монастириської і його заступник. Поховання пройшло без священика.

До речі, дочки померлого і її чоловікові, які займалися захороненням батька і контактували в останні дні з хворим до сих пір не зроблено тестів на наявність коронавірусної інфекції.

"Ніхто до нас не подзвонив, не спитав необхідно проводити ці тести. Ми батька возили в лікарню і водили. Лікарі про це знають, але про нас забули", - говорить Ольга Тутова.

Раніше новопризначений голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш заявляв, що похованням загиблого займатися державні структури.

"Поховання буде займатися райадміністрація, ми дали окреме доручення. А з ким контактував, відповідно органи склали коло контактних осіб. Воно обробляється", - заявляв чиновник.

Як раніше повідомляв "Апостроф", родичі інфікованої коронавірусів 41-річної жінки, яка лікується в місті Монастириська Тернопільської області та працювала там медсестрою, скаржаться на умови лікування.