RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Можна буде навіть засмагати: синоптик розповів, якої погоди чекати українцям в квітні

Синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на квітень і розповів, коли в Україну прийде справжня тепла весна.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Обозреватель".

"У квітні буде холодно і сиро до самої Пасхи, яка в цьому році 19 квітня, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло", - розповів Леонід Горбань.

За його розрахунками, перший тиждень квітня очікується сонячним, але прохолодним. Потім зарядять сильні дощі, так потрібні для озимих і майбутніх ярих посівів після безсніжної зими і не дуже "мокрого" березня. Дощі з перервами йтимуть до самої Пасхи, захоплять вони і головне християнське свято, яке в цьому році, швидше за все, пройде онлайн.

Середньодобова температура перші 20 днів квітня буде коливатися в межах 5-11 градусів тепла, і лише після Пасхи дощі припиняться і почнеться потепління. У третій декаді квітня вдень можна буде навіть трошки засмагати, але тільки на дачній ділянці, інтенсивно при цьому працюючи. Бо при температурі +20-22 від полудня й до початку вечора, лежати нерухомо на пляжі або газоні ще прохолодно.

Також Леонід Горбань розрахував ще один невеликий період мізерних дощів (всього 1-3 мм) з 28 по 30 квітня. А далі, за його словами, настане травнева посуха.

"Травень буде жаркий і посушливий, в середині місяця більше двох тижнів без опадів, - розповів Горбань. - Після двох місяців відносного тепла, в травні відразу почнеться спека. Сухо, жарко, температура 28-32 градуса. На ярі культури дуже поганий прогноз по урожаю".

За його словами, розрахунок показує брак температури для сівби ярих на початку квітня. Але якщо забаритися, то посіяне пізніше зерно в посушливому травні може і не зійти.

Як раніше повідомляв "Апостроф", синоптики прогнозують, що з понеділка, 30 березня, в Україні різко похолодає.