RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Намагалися втекти: українці з Катару влаштували відчайдушний бунт в "Борисполі" проти обсервації, фото і відео

Українські громадяни, які двома літаками прибули з Катару в аеропорт "Бориспіль" о 02:40 у понеділок, 30 березня, відмовилися відправлятися на двотижневу обсервацію. Перебування в поліпшених умовах їм пропонували оплатити.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Як стало відомо, при посадці українських громадян зобов'язали підписати угоду на добровільну обсервацію, обов'язкову для всіх, хто повертається з-за кордону.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Після прибуття в Україну пасажири збунтувалися. Вони заявили, що до останнього моменту не знали про цю умову і були згодні здати тести на коронавірус і відправитися на самоізоляцію. Спроба прорватися до виходу з літаків була припинена поліцією і нацгвардійцями, пасажирів пропускали тільки до автобусів ДСНС, які повинні доставити їх на обсервацію.

Більшість українців залишилися на борту. З 150 пасажирів одного з літаків тільки одиниці погодилися відправитися на обсервацію. Її місцем був призначений готель "Козацький" у центрі Києва. Крім того, туристам дали можливість вибору - оселиться в іншому готелі, але при цьому оплатити 338 євро за двомісний номер за два тижні.

Станом на 5:20 туди в готель виїхав тільки один автобус. Решта пасажирів залишаються в літаках, деякі - без питної води і з маленькими дітьми. Багато хто скаржиться на погіршення самопочуття.


Як раніше повідомляв "Апостроф", пасажири літака, який евакуював українців з В'єтнаму, спробували уникнути обсервації і втекти від поліції.