RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як оплатити комуналку онлайн під час карантину: українцям дали важливі поради

В умовах карантину, оголошеного в Україні заради стримування поширення коронавірусу, комунальні платежі краще здійснювати онлайн, для цього є кілька способів.

Оплата комуналки в Приват24

У ПК-версії Приват24 можливість оплатити комуналку треба шукати в пункті "Мої Платежі". У ньому автоматично аналізується ваша електронна адреса проживання, щоб видати рахунки відразу за всі комунальні послуги. У разі невірних даних, реквізити чи адресу можна ввести вручну.

В оновленій версії мобільної програми Приват24 можливість оплати комунальних рахунків знаходиться в пункті "Платежі". Звідти відбувається перехід в меню вибору адреси проживання, за яким необхідно заплатити.

Оплата комуналки через монобанк з мобільного телефону

Для цього потрібно вибрати пункт "Інші Платежі", який знаходиться в головному меню і підпункт "Комуналка та інтернет". Там необхідно перевірити правильність введеної адреси, якщо потрібно - додати її вручну. Після чого вибрати суму і зробити оплату.

Оплата комуналки через Ощад 24/7

При роботі з Ощад 24/7 через ПК потрібно вибрати пункт "Платежі та перекази". Там ви знайдете підпункт "Комунальні Платежі". Варто врахувати, що Ощад 24/7 підтримує не всі області України. Якщо ваша область в списку, необхідно вибрати вид комунальних послуг, ввести номер особового рахунку, який повинен надати вам постачальник комунальних послуг. Ввівши необхідну суму, просто підтвердіть оплату.

У мобільному додатку потрібно висунути бічне меню, провівши пальцем вправо. Далі вибрати пункт "Платежі", потім - "Комунальні Платежі", а всі інші кроки ідентичні комп'ютерній версії.

Оплата комуналки через УкрСиббанк онлайн

Для цього необхідно запустити програму UKRSIB online. Там є пункт "Комуналка", який визначає суму на основі адреси проживання. Якщо щось не так, є можливість ручного коригування рахунків.

Оплата комуналки Портмоне

Сервіс оплати Portmone дає можливість легко оплатити комунальні рахунки, в ньому є всі комунальні підприємства з усіх областей України. Досить лише знайти своє, ввести особовий рахунок і здійснити платіж. Щоб не шукати в величезному списку потрібне підприємство, на сайті є функція оплати комуналки за реквізитами. Їх потрібно дізнатися у свого постачальника, а в коментарях до платежу вказати свій особовий рахунок, П.І.Б. та призначення.

Оплата комуналки EasyPay

Також можна зробити проплату через сервіс для здійснення платежів - EasyPay. Потрібно знайти потрібну комунальну послугу і підприємство, ввести особовий рахунок і суму. Після цього підтвердити грошовий переказ за допомогою смартфона.

Оплата комуналки iPay

Для того, щоб оплатити комунальні платежі на iPay, необхідно користуватися тими ж алгоритмами, що і на попередніх двох сервісах. Потрібно знайти своє підприємство, ввести особовий рахунок і здійснити оплату.

Важливо врахувати, що при оплаті комуналки через інтернет, обов'язково доведеться заплатити комісію. Однак банки часто влаштовують акції, які допоможуть більш вигідно сплатити комуналку онлайн.

Як раніше повідомляв "Апостроф", уряд пообіцяв збільшити українцям субсидії на оплату житлово-комунальних послуг через коронавірус.