RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Нові норми карантину: в яких випадках пенсіонерам можна виходити з дому

В рамках посилення карантину через коронавірус, людям на самоізоляції, про яких нікому подбати, буде дозволено виходити в масках за продуктами і ліками не більше ніж на 2 кілометри від будинку.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться в постанові уряду від четверга, 2 квітня, оприлюдненого на офіційному сайті.

Зокрема, самоізолюватись повинні ті, у кого є підозра на коронавірус або контактували з хворим, також хворі COVID-19, які не потребують госпіталізації і люди старше 60 років (крім осіб, які здійснюють заходи, пов'язані з недопущенням поширення COVID- 19 або забезпечують діяльність об'єктів критичної інфраструктури).

Вони зобов'язані постійно перебувати в певному ними місці самоізоляції, утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають.

Якщо такі люди не мають нікого, хто може про них подбати, їм дозволено відвідувати магазини і аптеки в радіусі 2 кілометрів від місця самоізоляції - але тільки в масках або респіраторах без клапана видиху.

Також дозволяється два рази в день вигулювати домашніх тварин.

Також Кабінет міністрів планує зібрати відомості про осіб на самоізоляції і обсервації і моніторити, як вони дотримуються цього режиму.

Зокрема Міністерству цифровий трансформації доручено до 5 квітня 2020 року розробити відповідний електронний сервіс.

У мобільний додаток буде вноситися інформація про прізвища, імені, по батькові особи, дату народження людини, місці самоізоляції і засоби зв'язку (номер телефону), проживає людина сама, або є можливість турботи про нього іншими особами в період самоізоляції. За згодою особи також вносяться короткі відомості про хронічні захворювання і стан здоров'я на час самоізоляції.

Люди, які потребують самоізоляції, можуть внести самостійно інформацію в мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, якщо матимуть таку технічну можливість.

За надання неправдивих відомостей про місце своєї самоізоляції, інформації про засоби зв'язку, недотримання режиму самоізоляції особа буде притягнуто до адміністративної відповідальності, а в разі порушення режиму самоізоляції, що призвело до тяжких наслідків, в тому числі смерті третіх осіб, до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було опубліковано повний текст документа.