RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Посилення карантину в Україні: як вийти на вулицю і не отримати штраф

З понеділка, 6 квітня, в Україні почнуть діяти посилені карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу.

"Апостроф" розповідає, як дотриматися всіх норм посиленого карантину і не отримати штраф.

Де не можна з'являтися?

Заборонено відвідувати спортивні і дитячі майданчики, відпочивати в парках, лісах, прибережних зонах (влаштовувати пікніки). Також не можна відвідувати установи, які надають соціальні послуги.

Що потрібно носити з собою?

При виході з дому обов'язково мати при собі документи, що засвідчують особу, що підтверджують її громадянство або спеціальний статус.

Де обов'язково треба носити маску?

Нові правила карантину забороняють "перебувати в громадських місцях без маски". Однак поняття "громадські місця" - досить розмите і не виключено, що заплатити штраф доведеться за те, що йдеш без маски просто по вулиці.

Чи можна гуляти компаніями?

Заборонено переміщатися групою більше двох осіб (крім випадків супроводу дітей).

Крім того, дітям до 14 років забороняється перебувати в громадських місцях без батьків, а тим хто знаходиться в обсервації - самостійно залишати її.

Як повідомляв "Апостроф" 1 квітня Зарічний районний суд міста Суми оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень за перебування в продуктовому магазині "АТБ" без засобів індивідуального захисту під час карантину через розповсюдження коронавірусу.

Також повідомлялося, що 3 квітня, на урядовому порталі з'явився документ про посилення карантину через коронавірус в Україні.